U pjesmi 'Prodane duše' ovaj put im se pridružio splitski pjevač i bivši glavni vokal Tutti Fruttija, Alen Nižetić (45). Banana, koja dugi niz godina surađuje s Draženom Zečićem (50), ovim singlom najavljuje novi i dugoočekivani album dueta. U pripremi je još nekoliko singlova no s kojim će hrvatskim glazbenicima još surađivati zasada ne žele otkriti.

Banana i Nižetić spot su snimali u okolici Zadra, a kako je došlo do suradnje s Alenom, prokomentirao je klavijaturist benda Marin Seko.

- Pjesma je nastala početkom ljeta. Kad sam pročitao tekst koji je napisala Gordana Seko shvatili smo da nam za ovu pjesmu treba muški vokal koji je topao, ali dovoljno jak i snažan da prenese emociju. Nismo se puno dvoumili jer Alen je bio prva i zadnja opcija – kaže Seko. 

Pjesma “Prodane duše” ujedno će se naći i na novom Nižetićevu albumu, koji bi trebao izaći do kraja godine. Mnogi ga s nestrpljenjem očekuju jer je posljednji album objavio 2010. godine. Alen je do sada snimio nekoliko dueta no ovaj s grupom Banana mu je posebno drag jer se s članovima benda poznaje godinama.

- Kad su mi rekli kako rade na albumu dueta i poslali pjesmu odmah sam pristao. Drago mi je što je došlo do ove suradnje. Ekipa je fenomenalna i nadam se da će ova pjesma osvojiti srca mnogih slušatelja jer mi snažno vjerujemo u nju – istaknuo je splitski pjevač.

Grupu Banana čine pjevačica Gordana Seko, pjevač i gitarist Mihovil Seko, klavijaturist Marin Seko, bubnjar Ante Plavčić te Daniel Sekula na bas gitari. Bend je osnovan 1984. godine, a od samih početaka do danas svirali su s najpoznatijim imenima domaće estrade. Među najistaknutijima je svakako dugogodišnja suradnja s Draženom Zečićem, a nastupali su i s Tomislavom Ivčićem, Đanijem Maršanom, Mladenom Grdovićem i drugima. (24sata)